H45Klubbens H45-lag lyckades inte bli Svenska Mästare för tredje året i rad. Efter att programenligt ha vunnit serien i Region Mellansverige fick laget nöja sig med en tredjeplats när slutspelet avgjordes i Halmstad.

Trots ett visst favoritskap blev Ullevi för svåra i semifinalen och matchen var avgjord redan efter singlarna. Undertecknad inledde sin singel ganska bra men föll igenom efter första set och förlorade mot Johan Strandeus i ett avgörande super-tiebreak. Fredrik Perman fick det tufft mot en inspirerad Henrik Hobik och trots vissa chanser i andra set så blev det förlust med 1-6 4-6. Henrik Klofsten kämpade tappert på tredjesingeln men räckte inte till mot Nicklas Johansson. Resultat 1-6 3-6 och lagmatchen avgjord med god marginal till Ullevis fördel.  Det var lagets första förlust på tre år men all heder till Ullevi TK som spelade bra i alla singlarna och förtjänade segern.

Dagen efter blev det match om tredje pris mot ett överraskande starkt Sundsvalls TK. Även i den matchen  var det avgjort efter singlarna. Perman och Klofsten fick slita hårt i Singel 2 och 3 medan undertecknad hade det lite lättare på förstasingeln. 3-0 efter singlarna, bronset bärgat och bilresan hem blev lite enklare! ?

Arrangörsklubben Söndrums TK blev Svenska Mästare efter en jämn final mot Ullevi TK.

Martin Persson