Efter en lång serie som startade i oktober 2015 och avslutades i mars 2016 i Div 1 Mellan Allsvenska Tennisserien för herrar 55 blev det serievinst och SM-slutspel i Falköping helgen 2-3 april.

Laget som åkte var lagkapten Kenneth Falk med Ulf Enander och Jan Rydegran, Stefan Söderlund var förhindrad att följa med.

Vi startade resan på fredag em med att åka till Jönköping för övernattning och trevligt samkväm samt en god middag där de taktiska planerna lades upp!

Efter en mäktig frukost och en timmes bilfärd möttes vi upp av våra utmanare i Falköping som bestod av ATL Lund, Järfälla och värdlaget Falköping.

Efter lottning blev det klart att i semifinal spelade Falköping mot Järfälla och Duvnäs skulle möta ATL Lund.

Efter att Janne Rydegran med felfria grundslag slagit Bo Mårtensson med 6-2 6-2 så använde Ulf Enander sina fina servar och hårda forehands med att utmanövrera Peter Hoschberg 6-2 6-2.

Dax för Kenneth Falk mot skickliga Martin Sundberg ATL i singel 3….en mardrömstart med 1-5 i baken för Falken då “bänken” ändrade taktiken till att ..gå på nät på allt !!!….och tennis är inte bara slag utan också mycket taktik..7-5 till Kenneth i första!!! Efter att Martin kommit tillbaka i andra med 6-1 så avgjorde Kenneth till seger med 10-8 i matchtiebreak. Duvnäs till final!!

I den andra semifinalen vann Falköpings TK mot Järfälla med 3-1

Final Falköpings TK – Saltsjö-Duvnäs Tennis
Dagen började med två fantastiskt välspelade matcher.
Peter Karlsson skickade iväg den ena projektil backhanden efter den andra mot Janne Rydergran som fick slita hårt och till slut ge sig med 4-6, 6-1, 0-1(6-10) till Peter. Ulf Enander slog servess,vinnande forehand och otaliga stoppbollar mot Lill-Kenta som sprang som en gasell och krigade i 2 tim 30 min mot Ufflan…och till slut stod Ulf som segrare med 6-3, 4-6, 1-0(10-4)…..öppen final …

Inför singel 3 mellan Kenneth Falk och Thomas Cedvall var det mest matematiska uträkningar på alla nivåer och tänkbara scenarion som gällde utanför banan, PÅ banan och vi som skulle göra upp om detta blev det en kamp om varje boll, där Thomas aggresiva spel och låga bollstuds gjorde det svårt för Kenneth. Men med ett lugn och välplanerade nätattacker som motdrag så vann Falken med 6-2 6-3. Nära nu Duvnäs …..

Som sagt det fanns många Professor Kalkyl på läktaren…och Duvnäs behövde nu bara vinna två game i den avslutande dubbeln…med 6-3 6-0 till Falköping var Guldet bärgat till Saltsjö-Duvnäs Tennis 2016!!

Stort TACK till Falköpings TK som arrangerade detta slutspel och med en höjdarkväll på lördagen där god mat serverades samt många härliga tennishistorier.

Och till mina lagkompisar säger jag bara – Pannben !!

Tennishälsningar
Kenneth Falk