Klubbens lag i klassen damer 50 vann i mycket hård konkurrens division 1 i den mellansvenska gruppen i Allsvenska tennisserien och kvalificerade sig för slutspel. Övriga lag kvalificerade för slutspelet var SALK, Brottkärrs TF och Allmänna TK Lund.
Vår klubb tog på sig att arrangera slutspelet som avgjordes nu i helgen i vår tennishall. En man (kvinno-)stark publik hade mött upp och fick sig till livs mycket bra och engagerande tennis.

Duvnäs lag utgjordes av Ann-Sofie Sternås, Gunilla Prusakiewicz-Wictorin, Beate Tellberg och Mona Dahlström. Duvnäs lottades i ena semifinalen mot ATK Lund medan SALK mötte Brottkärr i den andra.
I förstasingeln spelade Ann-Sofie mycket stabilt mot Eva Fridlund som bara fick ett game med. I andrasingeln vann Gunilla mycket komfortabelt första set utan gameförlust mot Cecilia Granath Essen. I andra set jämnade spelet ut sig väsentligt. Den starkt kämpande göteborgskan fick dock till slut ge sig för Gunillas forehandprojektiler. Duvnäs ledde därmed med ointagliga 2-0. I den avslutande dubbeln vann paret Mona Dahlström/Beate Tellberg ett hårt förstaset med sedan gick det sämre. De förlorade matchen i supertiebreak.
I den andra semifinalen mönstrade SALK ett mycket starkt lag bestående av Sofie Björling och Helena Olin i singlarna och Helena/Lisbeth Andersson i dubbeln. Förstasingeln mellan Sofie Björling och Elisabeth Lakso blev en stenhård tillställning med mycket bra spel där SALK-spelaren till slut lyckades vinna med 13-11 i supertiebreak. I de övriga matcherna släppte SALK bara strögames och var därmed klart för final.

Finalen blev mycket spännande och dramatisk. SALK hade till finalen fått hem Lotta Ekberg från Mallorca för att spela andrasingeln medan Helena Olin spelade förstasingeln. Ann-Sofie och Gunilla spelade singlarna för Duvnäs. Matcherna spelades samtidigt på banor bredvid varandra. Matcherna var så händelserika att det var svårt för åskådarna att avgöra vilken match man för stunden skulle titta på.  Ann-Sofie lyckades med mycket bra spel och en gedigen kämpainsats ta första set i sin match. I andra set var det en fantastisk fysisk holmgång de första gamen mellan två mycket jämna spelare. Vid ställningen 3-2 till Ann-Sofie gav dock Helena upp matchen på grund av skadeproblem i ett ben.
I den andra singeln kom Gunilla igång lite trögt men kom tillbaka och lyckades efter mycket bra offensivt spel vinna setet med 7-5. I andra set lyckades Lotta Ekberg bättre undvika Gunillas forehandslägga och vann setet klart. Den avgörande supertiebreaken präglades av försiktig bollning där Lotta Ekberg var något säkrare och vann med 10-7.
Dubbeln skulle således bli avgörande för mästartiteln. I dubbeln kastade SALK in en utvilad Sofie Björling som partner till Lotta Ekberg medan Ann-Sofie/Gunilla spelade för Duvnäs. Det visade sig vara ett lyckat drag att ha en utvilad spelare med i dubbeln. Övriga spelare föreföll lite slitna och då Sofie Björling dessutom spelade en mycket fin dubbeltennis blev SALK trots bra fighting från Duvnäsparets sida övermäktigt och vann i två raka set. SALK således svenska lagmästare i klassen.
Sammanfattningsvis måste ändå sägas att Duvnäslaget gjort en mycket fin insats. För Ann-Sofie och Gunilla väntar nu i veckan Veteran-SM i Göteborg där de är seedade etta och tvåa i sin åldersklass!  – Vi håller tummarna.

PEN

Sofie Björling/Lotta Ekberg SALK till vänster och Gunilla/Ann-Sofie till höger.