Regler

 • Matchtiden är 50 minuter med tio minuters inbollning.
 • Spelare får två poäng för varje vunnet set (först till fyra vunna game)
 • Vid 3-3 i game spelas tiebreak, där spelare som först uppnår fem vunna bollar och med två poängs marginal vinner setet
 • 1,5 poäng för ej färdigspelat set till spelare som leder vid matchtidens utgång, och 0,5 poäng till spelare som ligger under i setet. En poäng till vardera spelare vid lika många erhållna game
 • Oavgjort eller ej påbörjat set ger 1 poäng till vardera spelaren
 • Poängpotten per match uppgår till sex setpoäng
 • Matchen är slut när tre set är färdigspelade.
 • Sidbyte och paus sker var fjärde spelade game
 • Man spelar hela timmen ut.
 • När timmen är slut räknas inte påbörjad boll och ofullständigt game.

Övrigt

 • Om motspelaren inte kan spela och inte anmäler detta senast dagen före spel eller blir skadad under matchen och inte kan fullfölja, räknas detta som WO med 4-0 i setpoäng (såvida inte överenskommelse sker om nytt speldatum).
 • Spelare som kommer tio minuter för sent till matchen förlorar första set och matchen fortsätter som planerat.
 • Spelare som nonchalerar att meddela motståndare w.o riskerar att utestängas från fortsatt deltagande i gruppspelet och ersätts av lämplig reserv.

Bollar
Observera att spelaren som står som bollhållare ska ha med fräscha gasbollar. Man erhåller 3 bollrör per termin av märket Babolat All Court från klubben.

Grupper
Gruppspelet spelas i 5 grupper med nio spelare i varje grupp.
Grupperna spelas i två omgångar per termin med åtta matcher per omgång (16 matcher per termin)

Efter varje omgångs slut flyttas gruppvinnare och tvåan i gruppen upp till nästa grupp, och spelare på  åttonde och nionde plats flyttas ned en grupp. Om avhopp sker,eller spelare blir skadad görs en avvägning av gruppspelsansvariga om vilken spelare som ska ersättas från väntelistan eller från gruppen under i ordningen. Ersättare kan aldrig spela upp ordinarie spelare till högre division men kommer in i aktuell grupp som ersättare har vid återkomst till gruppspelet.Om spelare avser att hoppa av gruppspelet skall det göras i god tid före nästa spelomgång

Vid lika antal matchpoäng räknas i första hand summa gameskillnad och i andra hand inbördes möte

Om du inte kan spela
Försök att byta med någon annan med hjälp av bytesfunktionen i Backhandsmash. Om ingen har möjlighet till byte / spel, stäm av med din motståndare att det är okej att tiden ledigställs till kansliet för strötidsbokning.. Om en spelare lämnar w.o alternativt återbud äger motståndaren rätt att fritt disponera den ordinarie gruppspelstimmen. Din motspelare, har precis som du, betalt för ett visst antal timmar.

Den som inte kunde vid ordinarie tillfället ska erbjuda rimliga ersättningstider tider (ej under arbetstid, tidiga morgnar eller efter kl 23 på kvällen) innan aktuell spelomgång är avslutad annars får man lämna w.o.

Gruppspelsavslutning

Nytt från och med denna termin är att vi kommer att avsluta höstens gruppspel med en kväll tillsammans där vi spelar tennis i dubbelkonstellationer och delar ut några utmärkelser!

Vi utser terminens Fair play Pris , till den spelare man alltid tycker dömer schysst,uppträder föredömligt på banan och är alltid i tid till match.

Och ett pris vi kallar Game Kungen går till den spelare som vinner flest game under höstens gruppspel och gäller oavsett vilken grupp man spelar i !!

Så boka in Onsdagen den 20 december kl !8.00 till 22:00 i hallen !!!!

 

Avgift

Avgiften som omfattar 4 spelperioder om 9 veckor samt frispelsveckor är 4400-:

Då ingår 3 bollrör per termin, träningstider vid gruppspelsuppehåll samt dryck och förtäring vid termins avslutning med gemensam dubbel kväll.

Avgiften faktureras terminsvis 2200-: från kansliet.

Det åligger varje deltagare att hämta ut sina 3 bollrör under terminens första omgång. Annars tillfaller de SDTK.

Deltagande i gruppspelet kräver medlemskap i SDTK.

 

Tävlingskommiten / Saltsjö-Duvnäs Tk    

Kenneth Falk
070-313 9095
kmfalk@telia.com