Lagtävlingar

Saltsjö Duvnäs Tennisklubb har ett flertal serielag som tävlar i tennisserier arrangerade av Svenska Tennisförbundet.  Det finns serier både för inomhus- och utomhussäsongen. För närvarande har klubben representationslag i nedanstående klasser:
Herrar: H35, H45, H55
Damer: D50

Allsvenska tennisserierna

Världsmästerskapen för lag – veteraner

Ett flertal veteranspelare från Saltsjö-Duvnäs Tennisklubb har de senaste åren representerat Sverige i världsmästerskapen för lag.

Tävlingsinformation Individuella Tävlingar Sverige

Fr.o.m. 1 maj 2010 är det obligatoriskt för alla spelare 12 år och yngre som skall spela sanktionerad tävling att ha tävlingslicens (OBS att licenskravet gäller samtliga tävlingar i Sverige). Licensen är avgiftsfri upp till det år man fyller 13 och innehåller en försäkring vid träning och tävling. Därefter tas en licensavgift ut för varje kalenderår. Licensavgiften gäller för kalenderår och avgiften för junior är 300 kr och för senior 450 kr (2016 års prislista).

Förutom möjligheten att delta i sanktionerade tävlingar innebär licensen att spelarens resultat registreras för beräkning av Tennispoäng.

Ansökan tävlingslicens
Tennisresultat

Anmälan till tävling

För att anmäla sig till en tävling så skall Du gå in på Tentour Online.

Du loggar där in med Ditt licensnummer och ett password som Du själv bestämmer första gången Du loggar in på denna sida. OBS att anmälan inte är fullständig förrän betalning gjorts och Du fått en bekräftelse på Din anmälan via e-mail.

När lottningen till den tävling Du anmält Dig till är klar, går Du bara in på Tentour Online och söker på den tävling Du är anmäld till så ser Du spelschema och speltider.
Det ankommer på spelaren själv (föräldrarna) att anmäla till tävlingarna samt att betala anmälningsavgift.

Tentour Online

Tävlingsinformation Internationellt

För att få tävla utanför Sverige så krävs en internationell spelarlicens kallad IPIN (International Player Identification Number). Kostnaden för denna är 20 USD per kalenderår (2016 års prislista).

Registrering av IPIN

Juniorer

Klicka på knappen till höger för att följa juniortävlingar internationellt.

Klicka på knappen för anmälan för att se tävlingar och anmäla dig till en internationell tävling. Du loggar in med ditt IPIN och följer instruktionerna som ges.

Juniortävlingar
Kalender och anmälan

Veteraner

Klicka på knappen till höger för att följa veterantävlingar internationellt.

Klicka på knappen för anmälan för att se tävlingar och anmäla dig till en internationell tävling. Du loggar in med ditt IPIN och följer instruktionerna som ges.

Seniortävlingar
Kalender och anmälan