Vår duktige junior Victor Sjöström (född 2004) deltog i en turnering som arrangerades i Alhaurin de la Torre, i utkanten av Malaga. Victors pappa Jesper har skickat detta referat:

“Oväntat men inte ovanligt (för juniorerna) var det hardcourt som gällde. Snabb omställning till kvickare fötter och påtagligt högre servehastighet blev således fokus i den varierande värmen som dock alltid låg över 34 grader (34-39 på banan).

Victor deltog i åldersklassen t o m 13 år (dvs -03) och gav ett stabilt och säkert intryck.
I den relativt korta turnering avverkades första motståndaren med mycket övertygande 6-1, 6-0. Allt flöt bra utom servarna som inledningsvis var lite opålitliga.

I nästföljande semifinal stod en hårt slående men stundtals orörlig spanjor för motståndet. Victors kvicka fötter och riktigt bra fokus hanterade dock de hårda slagen och kunde taktiskt vinkla ut såväl returer som winners, riktigt bra! Även serven bättre nu. Klara vinstsiffror blev 6-2, 6-0.

I finalen mötte Victor en tjurigt fuskande tysk-spanjor. Läge för många diskussioner som dock Victor med påtaglig säkerhet och pondus effektivt tog död på. Bl a genom att korrigera fuskförsöken och tydligt räkna högt och styra och ställa kring bollar, etc. En närmast felfri insats där allt flöt bra, även servarna, gav bekväm men trots detta 100% fokuserad vinst med 6-0, 6-0!!!

Kul kvitto för Victor och roligt även för klubben som han spelar för här nere och som hjälper oss med anmälningar, etc.”

Grattis Victor och tack för referatet!

Victor Sjöström 2