Juniorträning

Är du fem år eller äldre och intresserad av tennis?  Att bli en duktig tennisspelare tar lång tid. De första åren handlar om att hitta kroppskontroll, lära sig alla slag och steg samt att i kombination kunna kontrollera kropp, boll och teknik så pass bra att du kan hålla bollen i spel. Därefter lär du dig förstå vikten av fart och spinn. Du kan kontrollera bollen i högre fart, du kan slå hårdare med samma kontroll. Vi har valt att avstå åldersindelning i våra olika kurser, vi väljer istället att nivåanpassa grupperna.
Din plats i tennisskolan löper på tills du säger upp den genom ett mail till kansliet@sdtk.se innan terminens slut. Plats som sägs upp under pågående termin debiteras tre extra träningstillfällen från uppsägningsdatum.

Tennisskolan är indelad i olika kategorier:

Slagskolan

Slagskolan är indelad i tre olika kurser - BALANS, TRÄFF och KONTROLL. Om du tränar 1-2 tillfällen per vecka så tar det ca 3-5 år att arbeta sig igenom diplomen. Efter att du genomgått sista steget har du en bra allmän kunskap om tennis! Du behärskar alla slag, många spelövningar, olika uppvärmning och fysprogram. Du känner till alla regler och räknesätt. Under åren har du blivit erbjuden att tävla i KM och andra interna/externa tävlingar. Vårt mål är att ALLA som börjar hos oss ska genomgå den här utbildningen.

Spelskolan

Efter grundkursen kan du spela tennis bra! Väljer du att gå vidare till Spelskolan så kommer du att få ett par roliga år med mer avancerad träning. Kraven ökar lite, det blir en större träningsmängd med både tennis och fysträning (3-6 tim/vecka). Du tävlar regelbundet på nationell nivå med höjdpunkter som SM, RM, Kalle Anka Cup och Båstad Junior. Den här utbildningen är i två steg. Fokusområden är att utvinna kraft och spinn. KRAFT och SPINN är också namnen på kursens två diplom. Spelar du på den här nivån konkurrerar du med regionens bästa spelare.

Matchskolan

Matchskolan är vårt sista steg i grundutbildningen. Nu kan du alla slag, skruvvarianter och stegkombinationer. Att träna hårt och stå på matchbanan hör till vardagen, träningsdosen har ökat ytterligare, totalt lägger du 8-14 tim/vecka. Du har tränat tennis i 8-11 år, är tekniskt och fysiskt redo att börja använda det du lärt dig, du är nu en toppspelare i landet. Matchskolans två diplom är utmanande och går ut på att lära sig spelsystem, utöva olika strategier samt att i bolldueller och mot olika motståndare anpassa slag och spel för bästa resultat. Första kursen i Matchskolan heter PLACERA och den sista ANPASSA.

Juniorläger

Klubben arrangerar läger i början av sommarlovet. Vanligen under vecka 25 och 26. Läs medlemsbreven för närmare information.
Till anmälan